Laddar...
Astrids vännerAstrids vänner

Villkor vid inlämning

Bra att veta

Allmänt

När du lämnar in varor till Astrids vänners gäller nedan allmänna villkor. 

Vår inlämningstjänst innebär att Astrids vänner säljer dina modevaror. I samband med att du lämnar in modevaror till oss ingår du ett avtal med Astrids vänner i enligt vad som framgår av dessa villkor.

Uppdrag

Din inlämning ska innehålla modevaror utifrån våra riktlinjer på skick och aktualitet. I samband med att du skickar in modevaror till Astrids vänner ger du oss uppdraget att bedöma vilka kläder som är säljbara i webbshoppen. Det vi inte tror att vi kan sälja lämnar vi till välgörenhet. Astrids vänner säljer varorna under företagets namn för din räkning. Varor som lämnas in ska vara rentvättade, aktuella i mode och årstid och i fint skick. Astrids vänner tar inte emot smutsiga varor, nopprigt, blekt eller varor som har överdrivet slitage.

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts. Du som lämnat in varor får 40% av försäljningspriset. För varje vara vi lägger upp i webbshoppen tar vi även en hanteringsavgift på 10 kr.

Processen 

När du lämnar in/skickar in modevaror så registreras du i vårt kundregister där dina kontaktuppgifter sparas.

När vi tagit emot dina varor får du ett bekräftelsemail på din inlämning. Därefter går vi igenom varorna så att de håller ett fint skick, fotar, prissätter och publicerar slutligen varorna på astridsvanner.se. Så snart varorna finns till försäljning på vår webbplats blir du informerad via mejl. Du kan nu logga in på Mina sidor där du kan följa dina försäljningar. Varorna finns till försäljning hos Astrids vänner i minst 4 månader. Vi förbehåller oss dock rätten till längre annonstid för varor vi tror kan sälja senare. Osålda varor lämnas därefter till Stockholm Stadsmission. 

Vissa kläder som vi tror kan lyckas bättre senare/ i annan säsong, kan vi utan ditt medgivande spara eller plocka bort och ta fram igen i rätt säsong.

Prissättning

Astrids vänner bestämmer priser utifrån skick, varumärke och efterfrågan, justerar priser och avgör när en vara ska prissänkas. En vara prissänks vanligtvis när försäljningstidens slut närmar sig. Detta för att öka chanserna att få alla modevaror sålda. 

Till inlämningspåsen bifogar vi ett blad där du kan lämna önskemål om prissättning av en eller flera av dina inskickade modevaror. Dessa önskemål tar vi hänsyn till men observera att det är önskemål och att vi kan frångå önskad prissättning uppåt eller neråt.

Utbetalning

Du som lämnat in modevaror till Astrids vänner får 40% av försäljningspriset. För varje inlämnad vara tar Astrids vänner 10 kr i hanteringsavgift. Hanteringsavgifterna dras från din första utbetalning.

Utbetalning sker via kontoöverföring till det kontonummer som är angett på Mina sidor, som du får tillgång till när din inlämning är hanterad. Du ansvarar själv för att få din andel av försäljningarna blir utbetalad. I samband med utbetalning får du som inlämningskund en sammanställning av de aktuella försäljningarna till din mejl.

Observera att vi inte kan betala ut varor som sålts inom ca 18 dagar i och med att kunden har 14 dagars returrätt från det att hen mottagit sin vara. Dina intjänade pengar finns tillgängliga att begära ut när som helst men inom 12 månader från det att din inlämning har publicerats.

Kommissionsavtalets upphörande

Kommissionsavtalet träder i kraft i samband med att kunden skickar in/lämnar in modevaror till Astrids vänner och upphör 12 månader efter inlämningsdatum, eller när alla varor är sålda.

Vill kunden säga upp avtalet innan försäljningstidens slut och få tillbaka sina modevaror gäller följande:

Om varorna ännu inte behandlats (bedömts, sorterats, registrerats, skickats till välgörenhet) kan kunden begära att varorna skickas tillbaka. Kunden står då för returfrakten.

Om kläderna behandlats och finns till försäljning i webbutiken kan de återfås till en avgift på 400 kr. Kunden står utöver denna avgift för returfrakten. Modevaror som lämnats till välgörenhet kan inte återfås av Astrids vänner.

Hantering av personuppgifter

Personuppgifter är sådana uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till dig som person. Vi värnar om din personliga integritet och vill att du ska vara trygg i hur vi hanterar dina uppgifter. Därför hanterar Astrids vänner kundens personuppgifter enligt GDPR, The General Data Protection Regulation.

Astrids vänner uttrycker sitt åtagande för integritet och dataskydd genom följande tre principer.

  • Astrids vänner använder personuppgifter på ett lagligt, rättvist och transparent sätt.

  • Astrids vänner samlar inte in mer uppgifter än vad som krävs, och endast för berättigade ändamål.

  • Astrids vänner lagrar inte uppgifter längre än nödvändigt eller för en längre period än vad som behövs.

Mer om din integritet som säljare kan du läsa i vår integritetspolicy.

Övrigt

Utöver dessa villkor för inlämning gäller Kommissionslagen (2009:856)

Giltighetstid

Dessa villkor för inlämning gäller från och med 2021-05-24