Laddar...
Astrids vännerAstrids vänner

Köpvillkor

Bra att veta

1. Allmänt

Följande villkor gäller för Astrids vänner beträffande köp och leverans av varor på astridsvanner.se. Villkoren gäller från 2021-05-10, de kan ändras utan förvarning och vi rekommenderar därför kunder att ta del av dem vid varje köptillfälle. De villkor som gäller för din order är de villkor som finns på astridsvanner.se vid den tidpunkt du lägger din order. 

I samband med att du godkänner våra Köpvillkor, förstår samt godkänner du att inte publicera, överföra, ladda upp eller främja kommunikation eller innehåll som skulle kunna skada eller ha en negativ effekt på vårt företag och verksamhet.

2. Åldersgräns

Enligt lag måste du vara myndig, dvs ha fyllt 18 år för att ingå ett avtal som ligger till grund för ett köp på Astrids vänner. Om köparen är yngre måste en vårdnadshavare godkänna köpet för att avtalet ska gälla. Undantag från regeln är ungdomar som är 16 år eller äldre och som handlar för pengar som de tjänat själva.

3. Ingående avtal /order

När du har lagt din order sker avtal om köp. Du får då en orderbekräftelse till din e-postadress från Astrids vänner. Köparen är ansvarig för att alla uppgifter som har lämnats till Astrids vänner är korrekta. Är något fel i orderbekräftelsen ska du direkt informera Astrids vänner på info@astridsvanner.se

4. Priser och leveransavgifter

Alla priser på webbplatsen anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar moms. Momsen är 0% för alla saker som säljs till privatpersoner. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändringar från leverantör, felaktigheter på varor och feltryckta priser på hemsidan. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i webbshoppen.

En fraktavgift på 50 SEK (50 kr) tillkommer för alla beställningar under 899 SEK. För beställningar över 900 SEK är det fraktfritt. Köparen står för returfrakt, vilket dras av från summan som betalas tillbaka. Returfrakten är 50 kr då du returnerar 1-3 varor. Returnerar du 4 varor eller fler, och du fått fri frakt på din order (ordrar över 900 kr) är returfrakten 100 kr.

4.1 Betalning

Vi erbjuder betalning i samarbete med Klarna Checkout (mer information om din betalning med Klarna Checkout finns på Klarna.se eller i Klarna-appen). Dina betalningsuppgifter lagras inte hos Astrids vänner utan hos Klarna.

4.2 Leverans

Våra normala leveranstider är 1-3 vardagar. Vi levererar med PostNords tjänst Varubrev, vilket innebär att din order alltid levereras hem till dig. Skulle paketet inte få plats i din brevlåda/postfack, hängs det i påse på din postlåda eller på din dörr.

Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt men ibland, med anledning av yttre omständigheter kan förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. Skulle det uppstå förseningar och du inte hört ifrån oss kan du kontakta oss på info@astridsvanner.se

Du som kund ansvarar för att adressen i Klarna Checkout är korrekt innan köpet genomförs. För paket som returneras till oss på grund av felaktig adress debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt och hantering på 150 SEK.

5. Returer, reklamationer och ångerrätt

5.1 Returer och ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Du som kund står för returfrakten vilken vi drar av på ditt återbetalningsbelopp. 

  • Vid nyttjande av din ångerrätt.

Börja med att meddela oss på info@asridsvanner.se om du ångrar ditt köp. I ditt meddelande ska ditt namn, ordernummer samt vilka varor som returneringen gäller framgå. Du bör så snart som möjligt men senast inom 14 dagar efter att du fått dina varor meddela oss om returen och skicka tillbaka varorna till oss. Returfraktsedel finns med i din leverans. Du står för returfrakten, leverans och skick på produkterna vid en retur. Produkterna bör därför skickas väl paketerade och helst i ursprunglig förpackning. Alla köp som ångras och returneras tillbaka till oss ska vara i samma skick som de var i när du fick dem. Har skador eller defekter på varan skett förbehåller vi oss rätten att på återbetalningsbeloppet dra av en summa motsvarande värdeminskningen.

  • Ångerrätten gäller inte vid:

Ångerrätten gäller inte för varor som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats plomberats med skyddstejp där förseglingen plomberingen har brutits av dig. Vi plomberar alltid underkläder och badkläder för att du som kund ska kunna prova varan.

5.2 Reklamation och klagomål

Har vi skickat en vara som är fel eller en defekt (som ej har deklarerats som defekt i beskrivningen) står vi för returportot. Varor som beskrivits som defekta går ej att reklamera med dessa specifika defekter eftersom du anses ha varit informerad om dessa innan du genomförde köpet. Vi uppmanar därför våra kunder att läsa beskrivningen avseende information och skick på varan samt titta på bilderna noggrant innan köp genomförs. Skulle produkten ändå vara skadad eller ha en defekt när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt återta varan. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. När vi har godkänt din reklamation och mottagit varan får du en återbetalning av priset för produkten.

  • Hur du går tillväga vid en reklamation.

Eventuella fel eller defekt kan reklameras till info@astridsvanner.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer och återbetalar dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning eller om defekterna var upplysta i beskrivningen. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

6. Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, brand, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din order eller orderläggning på astridsvanner.se är begränsade till det totala beloppet för din order.

7. Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på astridsvanner.se samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm och fotokvalitet. Vi försöker alltid på bästa sätt att presentera produkterna så tydligt som möjligt och beskriva skicket på varan korrekt. Färgerna du ser på astridsvanner.se är dock beroende av din datorskärm och ljusförhållanden vid fotografering, och vi kan inte garantera att färger återges korrekt.

8. Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med leverantören av nyhetsbrevet. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

9. Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. 

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan. Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

10. Företagsinformation

Astrids vanner
Kontor/lager: Charlottenlundsvägen 14, 13439 Gustavsberg
Org.nr: 830127-6625

11. Kundtjänst

Om det är något av ovanstående Villkor du inte förstår eller om du har frågor eller kommentarer, kontakta oss via e-post info@astridsvanner.se

Datum: 20230603