Laddar...
Astrids vännerAstrids vänner

Inlämning

Det du tröttnat på glädjer någon annan

Kommission 40/60

Vi tar emot och säljer fina och moderna modevaror på kommission med dealen 40/60. Det vill säga, du som lämnar in tjänar 40% av försäljningspriset och vi på Astrids vänner 60% - moms. Resultatet blir en win-win för alla, säljare, köpare, klimatet och naturen :)

Vill du lämna in mode till oss? Kul! Hur det går till? Scrolla ner så berättar vi mer.

Så här fungerar det

Rensa och välj ut

Vi tar emot modernt mode för dam, barn och baby. Det vill säga; kläder, skor, accessoarer, väskor och mindre babyprodukter. Det du lämnar in ska vara i mycket fint skick, rentvättat och återspeglar rådande årstid och trender. Just nu tar vi enbart emot sensommar- och höstmode .

Vi tar helst emot kläder från populära märken med bra kvalité så som; COS, Acne, & Other Stories, Arket, Day Birger et Mikkelsen, 2NDDAY, Adidas, Carin Wester, Wera, Polarn o. Pyret, Mini rodini, Livly, Newbie m.fl. Därutöver guldkorn från populära kedjor så som; Zara, H&M, Lindex, Kappahl, Uniqlo, Gina Tricot och Mango.

Fota det du vill sälja

Börja med att skicka en förfrågan om inlämning via DM till @astridsvanner eller maila till info@astridsvanner.se. Förklara lite kort vad det är du önskar sälja så återkommer vi så snart vi kan. Innan vi tar emot plagg önskar vi se bild/bilder på det du vill sälja samt lite kort info med t.ex. storlekar, skick och märke. Vi återkommer sedan om, eller vad vi kan ta emot.

Packa och skicka

Vi ser helst att du packar din inlämning i en påse du redan har hemma. Använder vi begagnade påsar sparar vi fraktkostnader och vi besparar miljön på onödiga plastpåsar. Har du en påse att packa i mailar vi dig fraktsedeln som du får skriva ut och tejpa på. Har du ingen påse hemma kan vi skicka en eller två per post.

Vi tar emot inlämningar i 1-3 st påsar som du kan packa med maxvikten 2 kg (viktigt att vikten inte överskrids). Vi ser helst att du skickar in minst 5 plagg per påse. Alternativt, om du bor i Nacka/Värmdö eller i södra delen av Stockholm kan du få din inlämning upphämtad. Du behöver då inte bry dig om vikten.

Kläderna prissätts efter skick och aktualitet, vilket oftast hamnar omkring en tredjedel av nypris. Ibland lägre och i vissa fall upp till halva nypriset. Du får gärna (om du vill) lämna önskemål om prissättning av en eller flera av dina inskickade modevaror. Bara meddela oss! Observera att det är ett önskemål och att vi kan komma att justera priset upp eller ner.

Syna dina kläder innan inlämning

Titta igenom dina plagg noggrant. Allt som skickas in ska vara helt, rentvättat och utan fläckar, missfärgningar och noppror. Har kläderna legat på vind eller i förråd behöver de tvättas om för att lukta fräscht. Skor och väskor behöver rengöras och ev putsas upp.

Vad vi inte tar emot

Vi tar inte emot fläckigt, nopprigt, slitet eller kläder som luktar unket från vind/förråd. Tänk att någon ska vilja köpa varan. Vi tar inte heller emot retrokläder, äkta päls, kopior av märkeskläder samt bal- och bröllopsklänningar.

Dina varor läggs upp på astridsvanner.se

När vi har tagit emot din inlämning får du ett bekräftelsemejl från oss. När allt är prismärkt, fotat och publicerat på astridsvanner.se kan du logga in på "Mina sidor" på astridsvanner.se där du kan följa hur det går för dina försäljningar.

Försäljning pågår

Varorna finns i webbshoppen i minst 4 månader. Varor som inte sålts skänks till Stockholm Stadsmission. Önskar du få tillbaka en osåld vara noterar du det på din inlämning på Mina sidor. Observera att du som inlämningskund står för faktisk returfrakt.

Få betalt

Astrids vänner säljer på kommission vilket betyder att du får betalt i efterhand för de varor som sålts. Varorna prissätts efter skick, märke och aktualitet, men oftast hamnar priset omkring en tredjedel av nypris.

Du tjänar 40% av det varan säljs för. För varje vara som läggs ut i webbshoppen tar vi 10 kr i hanteringsavgift (denna avgift dras från din första utbetalning). I samband med utbetalning får du som inlämningskund en sammanställning av de aktuella försäljningarna skickad till din mejl.

Pengarna du tjänar på dina försäljningar betalas ut via banköverföring till det kontonummer som du anger på Mina sidor. På Mina sidor begär du själv utbetalning av ditt innestående belopp. Observera att dina intjänade pengar finns tillgängligt att begära ut när som helst, men inom 12 månader från att din inlämning har publicerats. Observera även att vi ej kan betala ut varor som inte har passerat kundens returrätt. Returrätten är 14 dagar från det att varan mottagits.

Cirkulärt mode

Låt din garderob fyllas med de kläder, skor och väskor som du verkligen tycker om, och uppdatera med nya favoriter hos oss (nytt för dig). Det du tröttnar på skickar du enkelt in till oss igen, så att det kommer till användning och kan återälskas av någon annan.

På så vis håller du din garderob uppdaterad och du behöver inte köpa nyproducerat. Tillbaka får du mer pengar i plånboken, ett gott samvete och en grönare framtid!