Laddar...
Astrids vännerAstrids vänner

Inlämning

Det du tröttnat på glädjer någon annan

Kommission 40/60

Vi tar emot och säljer fina och moderna modevaror på kommission med dealen 40/60. Det vill säga, du som lämnar in tjänar 40% av försäljningspriset och vi på Astrids vänner 60% - moms. Resultatet blir en win-win för alla, säljare, köpare, klimatet och naturen :)

Vill du lämna in mode till oss? Kul! Hur det går till? Scrolla ner så berättar vi mer.

Så här fungerar det

Rensa och välj ut

Vi tar emot modernt mode för dam, barn och baby. Det vill säga; kläder, skor, accessoarer, väskor och mindre babyprodukter. Det du lämnar in ska vara i mycket fint skick, rentvättat, och återspeglar rådande årstid och trender.

Vi tar helst emot kläder från populära märken med bra kvalité så som; COS, Acne, & Other Stories, Arket, Day Birger et Mikkelsen, 2NDDAY, Adidas, Carin Wester, Wera, Polarn o. Pyret, Mini rodini, Livly, Newbie m.fl. Därutöver guldkorn från populära kedjor så som; Zara, H&M, Lindex, Kappahl, Uniqlo, Gina Tricot och Mango.

Skicka förfrågan om inlämning

Börja med att skicka en förfrågan om inlämning via DM till @astridsävanner eller maila till info@astridsvanner.se. Innan vi tar emot plagg önskar vi se bild/bilder på det du vill sälja samt lite kort info med t.ex. storlekar, skick och märke. Vi återkommer sedan om, eller vad vi kan ta emot.

Packa och skicka

Vi ser helst att du packar din inlämning i en påse du redan har hemma. Använder vi begagnade påsar sparar vi fraktkostnader och vi besparar miljön på onödiga plastpåsar. Har du en påse att packa i mailar vi dig fraktsedeln som du får skriva ut och tejpa på.

Vi tar emot inlämningar i 1-3 st påsar som du kan packa med maxvikten 2 kg (viktigt att vikten inte överskrids). Vi ser helst att du skickar in minst 5 plagg per påse.

Syna dina kläder innan inlämning

Titta igenom dina plagg noggrant. Allt som skickas in ska vara helt, rentvättat och utan fläckar, missfärgningar och noppror. Har kläderna legat på vind eller i förråd behöver de tvättas om för att lukta fräscht. Skor och väskor behöver rengöras och ev putsas upp.

Vad vi inte tar emot

Vi tar inte emot fläckigt, nopprigt, slitet eller kläder som luktar unket från vind/förråd. Tänk att någon ska vilja köpa varan. Vi tar inte heller emot retrokläder, äkta päls, kopior av märkeskläder samt bal- och bröllopsklänningar.

Prissättning

Modevarorna prissätts efter skick, märke och modegrad. De plagg vi tar in ska vara i mycket fint skick och prissättningen utgår då ifrån halva till en tredjedel av nypris. Plagg från finare märken prissätts ofta lägre än halva nypriset, närmare en tredjedel av nypris. Undantag görs såklart beroende på modegrad och skick. Billiga kläder från kedjorna prissätts ofta omkring halva nyprisen (pga för billiga redan när de först köps första gången). Priserna kan komma att ändras under försäljningstiden och kan komma att reas vid försäljningstidens slut.

Du får gärna (om du vill) lämna önskemål om prissättning av en eller flera av dina inskickade modevaror. Bara meddela oss! Observera att det är ett önskemål och att vi kan komma att justera priset upp eller ner. Det viktigaste som vi jobbar mot är att varan säljs.

Dina varor läggs upp på astridsvanner.se

När vi har tagit emot din inlämning får du en bekräftelse från oss på mejl eller DM på Instagram. När allt är prismärkt, fotat och publicerat på astridsvanner.se får du ett bekräftelsemail med information från oss. Du kan nu logga in på "Mina sidor" på astridsvanner.se där du kan följa hur det går för dina försäljningar.

Försäljning pågår

Varorna finns i webbshoppen i minst 4 månader. Varor som inte sålts skänks till Stockholm Stadsmission. Önskar du få tillbaka en osåld vara noterar du det på din inlämning på Mina sidor. Observera att du som inlämningskund står för faktisk returfrakt och du behöver även kontakta oss personligen via mail om du vill att vi skickar tillbaka delar av din inlämning.

Få betalt

Astrids vänner säljer på kommission vilket betyder att du får betalt i efterhand för de varor som sålts.

Du tjänar 40% av det varan säljs för. För varje vara som läggs ut i webbshoppen tar vi 10 kr i hanteringsavgift (denna avgift dras från din första utbetalning). I samband med utbetalning får du som inlämningskund en sammanställning av de aktuella försäljningarna skickad till din mejl.

Pengarna du tjänar på dina försäljningar betalas ut via banköverföring till det kontonummer som du anger på Mina sidor. På Mina sidor begär du själv utbetalning av ditt innestående belopp. Observera att dina intjänade pengar finns tillgängligt att begära ut när som helst, men inom 12 månader från att din inlämning har publicerats. Observera även att vi ej kan betala ut varor som inte passerat kundens returrätt som är 14 dagar från det att kunden mottagit sin vara.

Cirkulärt mode

Låt din garderob fyllas med de kläder, skor och väskor som du verkligen tycker om, och uppdatera med nya favoriter hos oss (nytt för dig). Det du tröttnar på skickar du enkelt in till oss igen, så att det kommer till användning och kan återälskas av någon annan.

På så vis håller du din garderob uppdaterad och du behöver inte köpa nyproducerat. Tillbaka får du mer pengar i plånboken, ett gott samvete och en grönare framtid!